Vatrogasci DVD-a Jakšić
DVD Jakšić
*

Click here for Myspace Layouts
Naslovna
Image and video hosting by TinyPic
Blog
utorak, prosinac 24, 2013
Image and video hosting by TinyPic

dvd-jaksic @ 07:28 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, studeni 4, 2013

Jučer, 03.11.2013. u 16.30h smo dobili dojavo o požaru otvorenog prostora između Jakšića i Svetinje. U 16.33h izlazimo sa vozilom Steyr i 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije nalazimo vlasnika parcele koji vrši kontrolirano spaljivanje. Kako se vatra približila rubu parcele i šipražju, vršimo gašenje iste. Nakon pregleda požarišta vračamo se u bazu.

Na intervenciju izašli:

 1. Krunoslav Kolar
 2. Vjekoslav Jakoubek
 3. Dalibor Jakoubek
 4. Danijel Murar
 5. Ivan Baša
 6. Mario Kovačić
 7. Marko Jaroš
Ivan Baša, tajnik

dvd-jaksic @ 07:27 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 19, 2013

U subotu, 16. ožujka 2013. godine održana je 106. izvještajno-izborna skupština DVD-a Jakšić. Na skupštini su osim članova prisustvovali i dožupan Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić, voditelj Županijskog centra 112 Požega Boris Horvat, te predstavnici Vatrogasnih centara Kutjevo, Čaglin, Pleternica, Kaptol, Velika, Požega, Brestovac, Lipik, ostalih nama prijateljskih društava, te predstavnici raznih udruga s područja općine Jakšić.

Himnu Republike Hrvatske i vatrogasnu himnu su odsvirali pripadnici sekcije puhačke glazbe Matice Slovačke „Kukučin-Kuntarić“ zbog čega smo iznimno sretni i zadovoljni jer su instrumenti nekadašnje Puhačke glazbe iz sastava DVD-a Jakšić opet u funkciji nakon godina propadanja u spremištu DVD-a.

Na skupštini su izneseni izvještaji o radu DVD-a u prošloj godini, tako je izvještaj o radu Upravnog odbora, Zapovjedništva i mladeži pročitao tajnik Ivan Baša, te izvještaj o financijskom poslovanju u 2012. godini je pročitao blagajnik Branko Kovačić i izvještaj Nadzornog odbora Ivica Kovačić.

Predsjednik DVD-a Jakšić Stjepan Marković je iznio kratki osvrt na prošlu godinu, koja je prema njegovim riječima, bila izuzetno značajna i prepuna događaja koji su nas zaokupljali i tjerali na zajedništvo u radu. Zahvalio se operativnim i izvršujućim članovima na korektno obavljenim poslovima. Naglasio je da smo sretni što smo uspješno završili jednu izuzetno tešku godinu radi problema u financiranju. Sretni smo što smo godinu rada i djelovanja društva završili čistog obraza, osposobljeni i opremljeni kao nikada u 105 godina postojanja DVD-a Jakšić. Predsjednik je istaknuo nekoliko primjera: stavili smo u funkciju novije i bolje navalno vozilo, prodali smo staro navalno vozilo koje nas je služilo od 1999. godine, uskoro očekujemo realizaciju dogovora oko donacije vozila iz Austrije koje će nam služiti kao auto-cisterna, opremili smo se hidrauličnim alatom, otplatili i zadnju ratu kredita za kombi vozilo, obučili smo dovoljno mladih članova za različite specijalnosti, opremili ih potrebnom osobnom zaštitnom opremom, osnivanjem JVP Požeško-slavonske županije dobili smo zaposlenog operativca koji radi i kao spremištar i domar. Predsjednik je završio izlaganje s konstatacijom da je u prošloj godini bilo povremeno i teških situacija koje smo iskustvom starijih i odvažnošću mlađih uspješno riješili.

Na skupštini je iznesen i plan rada i financijski plan za 2013. godinu za kojeg je načelnik općine rekao da će se potruditi i dalje pomagati društvo kao i dosada sukladno financijskim mogućnostima i unatoč krizi koja nas potresa.

Kako je ovo bila izborna skupština, DVD Jakšić je izabrao i novo rukovodstvo; za predsjednika je ponovno izabran Stjepan Marković, za dopredsjednika Vili Kir, za zapovjednika Vjekoslav Jakoubek, a za dozapovjednika ponovno Krunoslav Kolar. Za novog blagajnika je izabran Krunoslav Glavaš, dok je za tajnika izabran ponovno Ivan Baša.

Gosti na skupštini su zahvalili starom rukovodstvu na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i čestitali novom rukovodstvu na izboru i zaželjeli im sve nabolje u narednom razdoblju.

Na kraju su podjeljena priznanja i diplome za prošlu godinu; tako su spomenicu za 50 godina članstva dobili Vladimir Čiček, Mijo Kovačić i Antun Pažin, za 40 godina Cvjetan Pažin, Fabijan Raguž, Branko Tužinski, za 30 godina Josip Jaroš, Predrag Janković, Oto Kir, za 10 godina Marta Kovačić. Također su dodijeljene srebrne medalje Kazimiru Hudyu, Ivanu Muraru i Danijelu Vidoviću, te brončana medalja Mariu Kovačiću. Srebrnu plamenicu su dobili Vjekoslav Jakoubek i Danijel Murar. Priznanje za poseban doprinos u zaštiti i spašavanju ljudi i imovine dobili su Željko Banaj, Krunoslav Pečur i Stjepan Grbeš. Diplomu za zavanje Vatrogasni dočasnik I klase dobili su Nenad Nijemčević, Josip Glavaš i Josip Kovačić.

Nakon službenog dijela skupštine članovima i gostima je pripremljen skromni domjenak nakon kojeg nas je zabavljao Tamburaški sastav "Zlatovez" iz Jakšića.

Tajnik DVD-a Jakšić

Ivan Baša

dvd-jaksic @ 11:03 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, ožujak 3, 2013
Od 01.03.2013. Centar 112 Požega je pokrenuo pilot projekt, u suradnji s HVZ-om, uzbunjivanja operativaca preko mobitela u našoj županiji pa tako i u našem DVD-u. O čemu se točno radi; u slučaju intervencije zazvonit će Vam mobitel kao da Vas netko zove, gdje će te nakon javljanja dobiti glasovnu poruku u smislu: "Požarna opasnost, javite se u spremište!!" Nakon toga od Vas se traži da tipkom "1" potvrdite dolazak ili tipkom "9" odgovorite da niste u mogućnosti izači na intervenciju. Ukoliko se ne javite prvi put na poziv, centrala će Vas zvati još 3 puta svakih 20-ak sekundi i ako se i nakon toga ne javite prestat će s pozivanjem. Operater u Centru 112 Požega će za svakoga pozvanog operativca dobiti informaciju na računalo tko dolazi, tko ne dolazi i tko se nije javio na poziv. Te s tim infomacijama će obavijestiti zapovjednika postrojbe o tome koliko mu operativaca dolazi na intervenciju.

Uz ovakav način uzbunjivanja i dalje ide i sirena.
dvd-jaksic @ 16:33 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, siječanj 26, 2013


dvd-jaksic @ 08:26 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, siječanj 25, 2013

Jučer, 24.01.2013. u 17.40h dobivamo dojavu da je došlo do zapaljenja čađi u dimnjaku u Eminovcima, Vukovarska 81. Zapovjednik vrši telefensko uzbunjivanje nekoliko operativaca i ubrzo izlazimo na teren.

Dolaskom na mjesto intervencije pregledom dimnjaka i krovišta zaključujemo kako nema neposredne opasnosti za nastanak požara krovišta, te pristupamo nadziranju izgaranja čađi u dimnjaku. Ujedno i savjetujemo vlasnika kuće kako se maximalno zaštititi od mogućnosti da se požar iz dimnjaka prenese na krovište i međukatnu konstrukciju.

Intervencija završava u 18.55 i vračamo se u bazu.

Izašli:

 1. Krunoslav Kolar (zapovjednik intervencije)
 2. Nenad Nijemčević (vatrogasac - vozač)
 3. Danijel Murar
 4. Ivan Baša
 5. Vili Kir (pričuva u spremištu)
dvd-jaksic @ 07:15 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, prosinac 24, 2012

Svim vatrogascima u Hrvatskoj i inozemstvu, svim žiteljima općine Jakšić, sve najbolje za Božićne i Novogodišnje blagdane, te sretnu i uspješnu Novu 2013. godinu....

              žele Vaši vatrogasci!!!!

dvd-jaksic @ 07:36 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, prosinac 19, 2012

Jučer, 18.12.2012. bilo je razloga za veselje u DVD-u Jakšić. Naime, isporučena nam je oprema vrijedna 60.000 kn nabavljena sredstvima od prodaje starog navalnog vozila. Opremu je isporučio djelatnik firme Mi Star iz Zagreba, Mario Matijević. Radi se o 4 kompleta IA MSA Auer, 1 rezervna boca, zaštita za zračni jastuk upravljača auto/kombi, cijevasti podupirač, 3 kom B cijevi, 3 kom C cijevi, bljeskalice za prometni čunj, rezač stakla Glas Master, spasilačka deka, ovratnik za imobilizaciju vratne kralježnice (za odrasle i djecu). Uskoro očekujemo još isporuku razvalnog alata Hooligan s rezačem lima.

Isporuka je obavljena u sklopu zajedničkog sastanka Upravnog odbora, Zapovjedništva i Nadzornog odbora, te je organiziran i prigodni skromni domjenak za Božić i kraj godine.dvd-jaksic @ 08:29 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, prosinac 12, 2012

Danas, 12.12.2012. u 12.39h od centra 112 Požega dobivamo dojavu o požaru na gospodarskom objektu i kući u Cerovcu. U 12.40 se oglasila sirena te izlazimo u 12.44h s navalnim vozilom i kombi vozilom i ukupno 12 vatrogasaca. Odmah po dojavi pozivamo JVP Požega s autocisternom zbog opskrbe vodom. Dolaskom na mjesto intervencije u 12.51h nalazimo krovište gospodarskog objekta u punom plamenu, te su se neke grede već urušile. Požar se širi prema kući, koji vrlo brzo zaustavljamo. Naknadno pozivamo i DVD Kutjevo također zbog opskrbe vodom koji su se odazvali s 3 vozila i 8 vatrogasaca. Požar je ugašen u 15.00h te se u 15.20h vračamo u bazu. Za gašenje je utrošeno 12.000L vode.

Na požar su izašli:

 1. Jakoubek Vjekoslav (zap. intervencije)
 2. Jakoubek Josip
 3. Jakoubek Dalibor
 4. Kir Vili
 5. Kir Domagoj
 6. Kovačić Marko
 7. Jaroš Marko
 8. Grbeš Stjepan
 9. Kolar Krunoslav
 10. Posavac Antun
 11. Glavaš Krunoslav
 12. Kovačić Josip (B)

dvd-jaksic @ 20:06 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, prosinac 8, 2012

Dana, 07.12.2012. operativci DVD-a Jakšić su održali vježbu s hidrauličnim alatom. Cilj vježbe je upoznavanje s novim hidrauličnim alatom i način rada, te uvježbavanje spašavanja osoba zarobljenih u vozilu nakon prometne nesreće. Prije same vježbe pripremili smo vozilo za zimsko vrijeme te iz pumpe i vitala ispustili vodu. Vodu iz cisterne ne ispuštamo zbog operativnosti. Razlog ispuštanja vode iz vitala i pumpe je taj što nam je prije nekoliko godina voda u istima smrzla do mjesta intervencije iako su garaže grijane.

Na vježbi su bili:

 1. Vjekoslav Jakoubek
 2. Josip Jakoubek
 3. Ivan Baša
 4. Krunoslav Kolar
 5. Danijel Murar
 6. Domagoj Kir
 7. Krunoslav Glavaš
 8. Marko Jaroš
 9. Marko Kovačić


dvd-jaksic @ 19:14 |Komentiraj | Komentari: 0
Vatrogasni bloger
Flag Counter
free counters
Arhiva
« » tra 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Točno vrijeme
Brojač posjeta
42732
Counter

Get your own Myspace Countup
Dräger PC igre
Index.hr
Nema zapisa.